Dubnový výlet

V pátek 6.4. jsme s naším oddílem Turisťák Rosice vyrazili na výlet do Obůrky u Blanska. Už při vstupu do našeho ubytování jsme věděli, že to bude super výlet: velké pokoje, postele, pingpongový stůl, společenská místnost a krásná kuchyň. Zbytek večera jsme strávili povídáním, hraním deskovek, ping-pongu a někteří plněním hořcové výzvy.

Druhý den ráno jsme se probudili do krásného počasí a tak jsme se vrhli na první hru-soutěž týmů. S čísly na čele jsme se snažili získat kousky vzkazu. A jaká byla odměna pro vítěze? Možnost výběru druhu vaření oběda, který následoval poté. Vítězové si ze třech možností vybrali vaření v alobalové peci a tak na ostatní zbyli špízy a kotlíkové vaření. Co však děti nevěděli, bylo, že ke každému vaření patřil i jeden způsob rozdělání ohně.

A tak jsme vybaveni křesadlem, sirkami, zapalovačem a mapou vyrazili na výlet do okolí. A že bylo opravdu na co se těšit. Rozdělání ohně i následné vaření dopadlo víc než dobře a tak jsme se s plnými bříšky vydali na cestu údolím Punkvy.

Nebylo náhodou, že jsme prošli čtyři barvy turistického značení, navštívili zříceninu, vyfotili společnou fotku s logem hořce a hromadně ušli kilometr poslepu. Plnění Hořcové výzvy nás provázelo na každém kroku. Úporně jsme hledali savce, pískali na trávu, poznávali rostliny, střídavě se nosili na zádech a mnoho dalšího.

Po nádherném výletě nás „doma“ čekala výborná večeře, chvilka zpívání s kytarou a nakonec i noční hra.

Ráno jsme se sbalili, uklidili, vyrazili na vlak a zamířili k domovu.

Snad za všechny můžu říct, že to byl výlet povedený, plný sluníčka a zábavy. Tímto bychom rádi poděkovali i tvůrcům Hořcové výzvy- asociaci TOM, která měla hodně té zábavy na svědomí. Další velké díky patří dětem a vedoucím, kteří se do výzvy pustili opravdu na plno.

Fotky z této a mnoha dalších akcí si můžete prohlédnout v naší galerii.

Váš Turisťák