Víkendový výlet v Bučovicích

V pátek 9. listopadu jsme se vydali s Turisťákem a Turisťáčkem na víkendový výlet. Naše asi třicetičlenná skupina vyrazila z rosického nádraží přes Brno až do Bučovic, kde na nás měl čekat pan Šembera, kterého jsme potkali na schůzce minulý týden.

Jan Šembera se objevil v pátek večer a byl velmi rozzlobený. Nedaleko staví svůj hrad a nedaří se mu. Vždy, když stavbu dokončí, někdo mu ji přes noc zboří. A právě proto si pozval nás. Chtěl, abychom hrad přes noc hlídali a my souhlasili. Už když jsme se blížili k hradu, slyšeli jsme podivné zvuky a viděli zvláštní stíny. Protože je naše parta velmi odvážná bez váhání jsme se vydali blíž, abychom přišli na to, co se u hradu děje. Nemohli jsme věřit vlastním očím. U hradu byla skupinka čertů, která křičela, poskakovala a bořila hrad. Rozhodli jsme se raději počkat a sledovat je z povzdálí. Jakmile celý hrad zbořili, tak všichni čerti utekli a my jsme mohli vylézt ze svého úkrytu. Plni dojmů jsme šli spát a těšili se, co za dobrodružství nás čeká další den.

Druhý den ráno jsme dostali od pana Šembery dopis, ve kterém nás žádal o setkání. To proběhlo u místního židovského hřbitova, kde jsme se dozvěděli, že chce zkusit postavit hrad znovu na jiném místě. Tak jsme mu nabídli svoji pomoc. Před samotnou stavbou však bylo nutné získat stavební materiál, na který nám pan Šembera poskytl peníze. Získávání materiálu nebylo jednoduché, protože obchodníci se nacházeli za náročným bludištěm, které navíc opět hlídali čerti. I přes všechny překážky se nám podařilo směnit peníze za materiál.

Po opravdu vynikajícím obědě jsme si pořádně odpočinuli. Ukázalo se, že jsme udělali dobře, protože nás odpoledne čekalo ještě jedno setkání s čerty. Po vysilujícím boji se nám konečně podařilo čerty porazit a spolu s tím získat i další materiál na stavbu.  A tak už nám nic nebránilo začít stavět. Postavili jsme krásné stavby a za odměnu se vydali povečeřet.

Po večeři přišel opět Šembera s nepříjemnou zprávou, hrad se opět hroutí. Jelikož jsme všechny čerty zahnali a materiál na stavbu byl velmi kvalitní, tak jsme nechápali proč. Dobrou radou nám přispěl náhodný kolemjdoucí, který přišel s myšlenkou do zdí hradu zazdít dobrého člověka, že prý to u jiných staveb fungovalo výborně. Šembera byl z tohoto řešení velmi nadšený, a protože mu tento dobrý člověk posloužil dobrou radou, nelenil a zavřel ho do žaláře s jasným plánem.

My jsme ovšem tak nadšení nebyli, navíc jsme také zjistili příčinu hroucení hradu. Pan Šembera si bohužel vybral místo, které se nacházelo přímo nad bažinou, a proto se stavba hroutila. S tímto zjištěním jsme se rozhodli, že toho dobrého člověka musíme zachránit před strašným osudem. Abychom ho zachránili, museli jsme získat všechny části hesla k odemknutí cely. Hledání nám komplikovali hlídací věže, které byly všude okolo. Nakonec se nám heslo podařilo dát dohromady a kolemjdoucího zachránit. Po celodenním adrenalinu nás čekal zasloužený odpočinek.

V neděli ráno jsme se nasnídali, sbalili a vyrazili na cestu. Úspěšně jsme všichni celý výlet i konečnou cestu domů zvládli a 11. 11. v magických 11:11 hodin jsme byli zpět v Rosicích.  Moc děkujeme všem dětem, vedoucím a instruktorům za krásný víkend a těšíme se na další dobrodružství.

Váš Turisťák.