Vánoční schůzka

Vánoce se nezadržitelně blíží a tak jsme si v pátek 14. prosince udělali takové malé Vánoce v Turisťáku.

Děti navštívily zážitkovou cestovní kancelář, která je provedla cizími zeměmi a ukázala jim, jak slaví Vánoce jinde. Před cestou ale musely získat letenky a projít bezpečnostní kontrolou. Letecky se děti podívaly za Dědou Mrázem do Ruska a poznaly vánoční tradice v Asii a Africe.

Po náročném cestování a poznávání cizích krajin si každý napsal svoje největší přání, zapálil prskavku a společně jsme si zazpívali u betléma. Protože dětem ze všech těchto aktivit vyhládlo, nezbylo nic jiného, než se vydat na večeři. Ta byla opravdu sváteční a velmi dobrá.

Po večeři jsme měli chuť se ještě trochu pobavit, a tak se všem velmi líbilo, to co následovalo. Čekal nás první ročník turisťáckého kvízu. Některé otázky byly velmi zapeklité, témata jako Rosice, Vánoce a Turisťák znějí jako jednoduchá, ale odpovědi jsme museli lovit hluboko v paměti. A někdy ani to nepomohlo. Když přišlo na řadu téma vedoucích a instruktorů, tak jsme se nemohli přestat smát. Děti se o nás dozvěděly spoustu nových věcí. Například kdo nesnáší buchtičky s krémem, kdo zpívá v kapele a kolik z nás chodilo do ZUŠ.

Velká gratulace patří týmu „Mě je to jedno“, který v soutěži zvítězil a jeho členové si odnesli sladkou odměnu. Ale ani ostatní týmy neodešly s prázdnou. Po odměnění vítězů jsme se bohužel museli rozloučit a rozejít do svých domovů.

Vánoční schůzka byla velmi příjemná a magická a už se těšíme na tu další.

Děkujeme všem dětem, rodičům, instruktorům a vedoucím za to, že spolu můžeme zažívat tak hezké chvilky.

Váš Turisťák