Ohlédnutí za rokem 2018

Rok 2018 se nenávratně chýlí ke konci a nám nezbývá, než se s ním rozloučit a začít se těšit na ten nadcházející.

V tomto roce jsme spolu prožili mnoho krásného, zajímavého, dobrodružného a mystického. Za tím vším stojí spousta plánování, vymýšlení, domlouvání a poté i zhodnocení akcí, které mají na svědomí naši úžasní vedoucí a instruktoři. Nic z toho by se však neuskutečnilo bez skvělého kolektivu dětí, jejich rodičů, bez asociace turistických oddílů mládeže a bez našich sponzorů. Tímto bych ráda všem poděkovala za jejich úsilí, nadšení a přízeň.

K dnešnímu dni má Turisťák 59 členů, mezi které patří 13 členů Turisťáčku, 22 členů Turisťáku, 9 instruktorů a 15 vedoucích.

Díky těmto všem jsme spolu v roce 2018 prožili krásných 42 hodin na schůzkách, 14 dnů na výletech a akcích a 2 týdny na táboře. Společně jsme navštívili spoustu úžasných míst. V březnu jsme si zaskákali v JumpParku v Brně. V dubnu jsme se vydali do Blanska na víkendový výlet, zúčastnili se akce „Ukliďme Česko“ a ke konci měsíce se vydali na jednodenní putování kolem Oslavky. V červnu nás čekal náročný puťák pro nejstarší členy oddílu a také závěr školního roku pro Turisťák i Turisťáček .

O prázdninách jsme prožili krásných 14 dnů na táboře v Hrutově.

V Říjnu jsme se vydali na jednodenní výlet do NP Podyjí. V listopadu jsme víkend strávili v Bučovicích a porazili tamější čerty. A nakonec v prosinci nakrmili zvířátka v oboře a rozloučili se na Vánoční schůzce. Kromě těchto zážitků se někteří naši členové zúčastnili skvělé hořcové výzvy, kterou pořádala aTOM a někteří instruktoři a vedoucí se vyrazili něco poučit na Celostátní vzájemnou výměnu zkušeností.

Za celý Turisťák Vám všem přeji krásný konec roku 2018 a ať je pro Vás rok 2019 ten nejlepší, plný radosti a dobrodružství.

Těšíme se na Vás na první schůzce, která proběhne 11. ledna tradičně na nádvoří rosického zámku.

Váš Turisťák.