LaserGame

V pátek 18. ledna jsme se s Turisťákem rozhodli prožít akční odpoledne v Brně. Vybrali jsme si náš oblíbený lasergame a jako vždy jsme se dobře bavili.

Potkali jsme se v Rosicích na autobusové zastávce v počtu 22 dětí a 10 vedoucích a instruktorů. Cestu jsme zvládli bez problémů a včas jsme dorazili na místo. Protože nás bylo hodně, rozdělili jsme se na 6 týmů. Převlékli jsme se do sportovního a vyslechli si instrukce ke hře. Když už jsme všichni věděli, kde je na zbrani pojistka a kam máme mířit, mohlo se začít.

Každý tým hrál dvě hry vždy proti jinému soupeři. V aréně nás čekalo nespočet překážek, zdí a schovávaček, ale na žádném místě člověk nebyl naprosto krytý, takže ani v bezpečí před druhým týmem. V průběhu hry jsme se mohli dostat i na dvě vyvýšené plošiny a mít tak taktickou výhodu velkého rozhledu. Velmi zrádným prvkem byla laserová brána, kterou někteří hráči při útěku před soupeřem proběhli.

Všichni byli moc šikovní, ale na některých účastnících bylo obzvlášť vidět, že nehrají poprvé. Po každé hře jsme si prohlédli výsledky týmů i jednotlivých hráčů a povídali si, co se vlastně v aréně přihodilo. Nadšení a hlasité vyprávění nás provázelo celým zbytkem výletu.

Bohužel čas utíkal velmi rychle a my jsme museli zpátky domů. Už po cestě jsme začali plánovat, kdy pojedeme příště a někdo dokonce navrhoval následující týden. To bohužel uskutečnitelné není, ale slibujeme, že to nebyla naše poslední návštěva lasergame arény.

Těšíme se na další společné zážitky.

Váš Turisťák.