Tábor 2019

Jako každý rok jsme se i letos vydali na 14 denní tábor. Letošní lokalitou bylo zvoleno tábořiště v jihočeském kraji. Naše dobrodružství začalo 3. srpna u zámku v Rosicích. Tam na nás čekalo plno kovbojů a také místostarosta městečka, do kterého jsme se chystali odjet. Po splnění pokynů jsme od něj získali lístky na vlak a mohli jsme vyrazit.

Po příjezdu do našeho Dodge city jsme se rozkoukali, seznámili a zahráli si pár her na rozjezd. Druhý den jsme dostali každý svého koně a večer nás při magickém rituálu rozdělili do tří týmů. Texas, Kansas a Nebraska. Další den jsme si fungování týmu mohli vyzkoušet při získávání dobytka, bojovce a také při absolvování pevnosti Boyard. Následující den bylo nutné získat zásoby jídla, které nám bylo ukradeno neznámými zločinci. Po ulovení pár bizonů nám místí kuchař připravil lahodnou specialitku a my mohli doplnit své síly.

Ani další den nás naši nepřátelé nenechali na pokoji a hned ráno jsme našli tři z nás přivázané u totemu u ohniště. V té chvíli nám už všem bylo jasné, že nám škodí místní indiáni. Nezbývalo nám nic jiného, než zjistit jméno jejich kmene a vydat se za nimi. Cesta k získání mapy byla dlouhá a náročná, ale zvládli jsme ji bravurně. Po nalezení indiánů nás čekal šok – indiáni nám nijak neubližovali a za vším stojí banditi v čele s naším šerifem.

Další den jsme se indiánům omluvili, že jsme je podezřívali a oni nás pozvali k nim do vesnice. Velmi jsme se s nimi spřátelili a čas v jejich přítomnosti si užívali. Ale další den se v indiánské vesnici objevili plakáty, které zobrazovaly vypsanou odměnu na každého z nás. V té chvíli nám došlo, že musíme být před šerifem na pozoru. A tak jsme se začali připravovat na případnou bitvu.

Šerif byl však rychlejší a zajal nám našeho starostu, my jsme neváhali a vydali se ho hledat. Hledání bylo úspěšné a díky starostovi se nám šerifa a bandity podařilo porazit a další den jsme si mohli užít pohodový poslední táborový den.

I když nám letos počasí moc nepřálo a sluníčko se trochu schovávalo. Věřím, že jsme si všichni tábor užili a už se těšíme na další. Ráda bych tímto poděkovala všem účastníkům, vedoucím, instruktorům a sponzorům.

Váš Turisťák