Vánoční schůzka

Dne 15. prosince se v Turisťáku i Turisťáčku konala snad nejkouzelnější akce v roce – Vánoční schůzka. Sladká vůně nás provázela už od samého začátku, který se konal v prostorách naší klubovny a dalších částí pravého křídla zámku. Hned u vstupu nás čekalo velké překvapení, ocitli jsme se v továrně na výrobu cukrovinek. Vůně čokolády se linula po všech místnostech a tak jsme rychle následovali naše průvodce do zrcadlového sálu, kde se konala přednáška. Abychom měli přehled, kdo se přednášky účastní a kdo je vlastně náš přednášející, dostali jsme všichni jmenovky, usadili se a netrpělivě čekali, co bude následovat. Naše milé přednášející se jmenovaly Čoko a Láda a představily nám jejich firmu s názvem Katsirut. Jejich prezentace se týkala historie, původu a popisu čokolády a samotné firmy Katsirut. Na přednášku navazoval zajímavý kvíz, který jsme víceméně všichni úspěšně vyřešili.

Po přednášce nám pracovníci firmy představili a nechali nás vyzkoušet výrobu jednotlivých cukrovinek a vyzkoušeli si naši zručnost. Naučili jsme se vyrábět pralinky, perníčky a otestovali si naše cukrářské schopnosti a dovednosti. Když už jsme všechno uměli a čokoládu měli až za ušima, vydali jsme se na cestu lemovanou svíčkami až do našeho cílového místa-tetčické sokolovny. Cesta byla opravdu jako z pohádky a díky svíčkám, které jsme si každý mohli postupně sebrat, jsme na cestu i lépe viděli. Po příchodu do sokolovny nás čekalo další obrovské překvapení. Slavnostně prostřený stůl a skupina číšníků a servírek, která nás usadila ke stolu a poté přinesla slavnostní večeři. Aby těch překvapení nebylo málo, každý jsme na svém místě našli dáreček od Turisťáku. A protože to byl opravdu náročný večer plný zážitků a jídla, zbývalo už jen zalehnout do spacáků a pustit si pohádku na dobrou noc.

Ráno jsme posnídali vánočku, sbalili si věci a vydali se na procházku k našemu stromu v Aleji života.  Před odchodem si každý napsal své přání do nového roku a samozřejmě také něco, co by přál ostatním. Lístečky jsme svázali a pověsili na strom, aby se nám přání splnilo. Poté jsme si všichni popřáli krásné Vánoce a rozešli se do svých domovů. Na fotky z vánoční schůzky se můžete těšit již brzy v sekci Galerie.

Doufám, že i Vaše Vánoce byly tak kouzelné a sladké jako ty turisťácké a že už se nemůžete dočkat dalších tak jako my.

Váš Turisťák