Pravé poledne

Slunce se třpytí přímo nad Billovou hlavou. V celém městečku zavládlo ticho a ve vzduchu bylo cítit napětí. Kdesi v dálce zařehtal kůň a kolem kanceláře šerifa proletělo zbloudilé křoví. Billovi zbývá jen pár minut, než se setká se svým největším nepřítelem. Na tuto chvíli čekal celých šest let. Pomalu vdechuje teplý vzduch plný prachu.

Náměstí. Pravé poledne. Tak zněla dohoda. Zpoza domu vychází vysoká postava a pomalým, ale jistým krokem se blíží do středu náměstí. Jessieho kožené boty vržou po rozpáleném písku. Bill si nenápadně levou rukou zkontroluje umístění svého koltu. Pravou rukou si setře krůpěj potu, která mu stéká po čele.

Je to tady, dvě postavy, prázdné náměstí, nabité zbraně. Za zavřenými okny se krčí obyvatelé městečka. Nikdo si netroufne zasáhnout, šerif za malou úplatu odjel z města. Je to jen o nich. Dva muži a jejich zbraně. Billovi se zrychluje tep, oba napjatě a soustředěně čekají na úder zvonu odbíjející poledne.

Vteřiny jsou nekonečné, myšlenky se zpomalují. Bill přivírá oči, aby se ubránil silnému slunci, a v tom se to stane. Zvony. Výstřel. Výkřik…Jak příběh dopadl a mnoho dalšího se dozvíte a zažijete na LT Pravé poledne.

                                                                                                                                 Váš Turisťák