Westernová schůzka

V pátek 31.5 jsme se jako každý týden sešli u zámku a očekávali schůzku Turisťáku. Rozhodli jsme se přesunout do parku, kde jsme měli v plánu si zahrát námi oblíbené lištičky. Co následovalo, nikdo z nás nečekal.

Hned na začátku parku jsme zpozorovali duel dvou nebezpečných kovbojů. Když jejich přestřelka skončila a oni zmizeli, zpoza kamene za námi přišel podivný člověk a začal se nás na duel vyptávat. Po chvíli konverzování jsme se dozvěděli, že je to známý spisovatel, který sbírá materiály na knihu o pistolníkovi jménem Andrew Buckshot Roberts.

Pečlivě si nás prohlédl a v očích zřejmě uviděl náš potenciál, protože nás požádal o pomoc. V okolí se pohybovalo pár osob, které by mohly mít potřebné informace. Protože nás prostředí divokého západu už nějakou dobu fascinuje a zajímalo nás, kdo to ten Buckshot je, souhlasili jsme.

Abychom získali co nejvíce informací, tak jsme se rozdělili a šli pátrat. Někteří z Buckshotových známých byli velmi sdílní a všechno nám rádi řekli, ale u jiných bylo potřeba znát základy první pomoci nebo dokonce mluvit španělsky. Naštěstí jsme získali spoustu materiálu a vše jsme předali spisovateli. Ten nám slíbil, že jakmile knihu vydá, jeden výtisk nám zašle.

Něco mi říká, že o Buckshotovi ještě uslyšíme…

Váš Turisťák