Listopadový výlet

Druhý listopadový víkend se Turisťák s Turisťáčkem vydali na výlet do nedalekých Čučic. Protože jsme na této chatě už dvakrát byli, nebyla pro nás cesta žádný problém. Mysleli jsme si, že si užijeme klidný víkend plný her, ale opak byl pravdou.

V pátek večer nás vyděsil duch, který se zjevil poblíž chaty. Nevypadal moc přátelsky a procházel se nám přímo pod okny. Shodou náhod se u nás zastavil i lovec duchů, který měl na něj zálusk. O duchovi nám začal vyprávět, prý je moc zlý, krade boty a ponožky. To nás vylekalo. Naštěstí měl lovec plán. V sobotu se ducha pokusí vysát speciálním vysavačem a tím se ho pro vždy zbaví. Spolu s ním jsme také kolem chaty postavili pár pastí, které nás před duchem měly chránit.

V sobotu ráno jsme ale objevili vzkaz, který nám nechal ten zlý duch. Po rozšifrování zprávy jsme se dozvěděli, že je duch hodný. Na nedaleké vyhlídce jsme potkali čarodějnici, která nám tyto slova potvrdila a řekla nám celý příběh zbloudilého ducha. Společně jsme se dopátrali toho, že se duch vrátil na zemi před týdnem o Dušičkách a teď nemůže najít cestu zpět do říše mrtvých. Jakmile se večer duch opět zjevil, následovali jsme ho až k bráně do jeho světa. Cesta byla střežená zbloudilými dušemi, ale zvládli jsme ji společnými silami překonat a ducha dovést až k bráně. Při odříkávání zaříkávadla a vyslání ducha do jeho světa se nám to pokusil překazit již zmíněný lovec. Po cestě k nám ho ale kvůli jeho chamtivosti a špatným úmyslům pohltili zbloudilé duše a nám se dobrého ducha podařilo dostat do jeho světa. S klidným srdcem jsme pak mohli ulehnout do svých spacáků a v neděli zamířit zpátky domů.

I když se z klidného výletu vyklubal napínavý a náročný pobyt, všichni jsme se šťastní a v pořádku vrátili do Rosic a těšíme se na další dobrodružství.

Váš Turisťák.