Čeká nás

Informace pro táborníky 2020

Souhrn předtáborových informací pro letošní rok

K vybavení:
V seznamu uvádíme batoh o objemu alespoň 40 l. Je důležité, aby jej bylo pohodlné nosit i po sbalení všech věcí na několikadenní pěší výpravu. Správný batoh by měl určitě mít široké polstrované nastavitelné popruhy, stejně tak bederní a hrudní popruh s funkční přezkou. Nastavitelná záda jsou taktéž vhodná. Velice důležité je přizpůsobit velikost batohu, i rozsah všech nastavitelných popruhů, postavě dítěte tak, aby žádné popruhy na batohu neplandaly. Pravidelně se setkáváme s tím, že ačkoliv nejsou plánované trasy kdovíjak náročné (při přípravách využíváme tabulky doporučené zátěže s ohledem na věk dítěte a hmotnost batohu, které vydává MŠMT), někteří účastníci nejsou schopní je urazit právě z důvodu nevhodného batohu. Doporučuji proto před odjezdem v dostatečném předstihu doma vyzkoušet, zda právě vaše dítě s sebou neveze nevyhovující batoh. Jsme schopní do tábora zajistit náhradní vybavení k zapůjčení. Zároveň prosím zejména rodiče starších dětí z oddílu, zda by nebylo možné zapůjčit některé jejich starší vybavení (právě pro drobnější účastníky tábora).
Děti budou spát ve stanech s podsadou, na postelích s matrací. Tyto matrace doporučujeme povléct – postačí jakékoliv prostěradlo, různě barevné, klidně i stahovací – v průběhu tábora by standardně nemělo být žádným způsobem poškozené.

Kostým:
I na letošní tábor si zajišťují kostým účastníci. Kostýmovaný bude již odjezd na tábor, dále večerní nástupy a některé programy. Kostým stačí velice jednoduchý, například bílé prostěradlo s otvorem na hlavu a pásek. Kreativitě s doplňky se meze nekladou, myslete však na to, že k přípravě například na nástupy máme jen několik minut. Inspiraci lze čerpat například na internetových stránkách zážitkové akce Tvrz.
Svačiny a sladkosti:
Stravování je zajištěno 5x denně, začínat budeme s odpolední svačinou v den příjezdu. Nicméně doporučujeme dát dětem svačinu již na cestu do autobusu. Sladkosti prosím dětem zabalte do igelitového sáčku a opatřete jmenovkou. Po příjezdu je od dětí budeme vybírat a na vyžádání v rozumné míře vydávat v osobním volnu. Z hygienických důvodů u dětí ve stanech nemůžeme nechávat žádné potraviny.Cennosti:
Veškeré potřeby dětí jsou na táboře zajištěné, peníze účastníci teoreticky potřebovat nebudou. Plánujeme však podniknout několik výletů do okolí tábořiště, v rámci kterých budou možné nákupy. Dětem navíc budeme za nákupní ceny nabízet poštovní známky, obálky a příležitostně drobné sladkosti. Tomu je možné přizpůsobit kapesné, výši necháme zcela na Vás.
Dětem prosím nepřibalujte šperky, mobilní telefony nebo jinou elektroniku. Účastníci si za ně zodpovídají sami, hrozí jejich ztráta nebo poničení. Kontakt je možný během poledního klidu na telefonních číslech uvedených v informacích.Potvrzení o platbě:
V případě, že budete pro zaměstnavatele nebo pojišťovnu vyžadovat potvrzení o platbě účastnického poplatku, neváhejte mě kontaktovat, domluvíme se.

COVID-19:
V souvislosti s epidemiologickou situací naštěstí nemusíme zásadně omezovat tradiční průběh tábora. Naprostou většinu opatření naše tábory splňují běžně, i přesto se však letos nevyhneme drobným změnám.
– Prohlášení o bezinfekčnosti – nové prohlášení posílám v příloze, změna oproti předchozích let je v délce možného kontaktu s osobou vykazující infekční onemocnění ze 2 na 14 kalendářních dní. Prohlášení nemusíte vyplňovat, vše vyřídíme před odjezdem na tábor.
– Rouška – vzhledem k plánovanému výletu mimo tábořiště a nejisté situaci prosím přibalte dětem na tábor alespoň 2 roušky. Kontakt s lidmi mimo tábor však budeme minimalizovat.
– Dezinfekční gel – zvláštní důraz se klade na důsledné dodržování pravidel osobní hygieny, z tohoto důvodu prosím dětem přibalte dezinfekční gel (stačí malý, o objemu 75 ml).

->Podrobné informace před táborem ke stažení

->Bezinfekčnost

V případě jakýchkoliv dotazů jsem Vám k dispozici na telefonu nebo na mailu. Pokud by se sešlo více otázek na jednu konkrétní věc, zašlu hromadné upřesnění.

Za tým vedoucích Turisťáku

Dan Polanský
776 370 918
www.turistak.cz